AIRBOT.NET LOGO
  ° Forum ° Odpowiedz ° Statystyki ° Rejestracja ° Szukaj °

AIRBOT.NET - FORUM / Edukacja Domowa / obecność rodziców na egzaminach
Autor Wiadomość
MartaS
Użytkownik

# Posted: 8 Cze 2010 09:50
Odpowiedz 

Witam -
jak zwykle z pytaniem....Czy ktoś z Was był obecny przy egzaminach dziecka? Jeżeli tak to czy są jakieś przepisy pozwalające na to itp...ja nie mogę nic takiego znaleźć a z tego co pamiętam to na pewno któryś z rodziców był obecny...Na jakich zasadach?
Będę bardzo wdzięczna za informacje w tym temacie.
Pozdrawiam
MS

akania
Użytkownik

# Posted: 8 Cze 2010 20:13
Odpowiedz 

Pani Iza pisze o tym na swoim blogu: http://izabudajczak.blox.pl/html

Healthy
Użytkownik

# Posted: 8 Cze 2010 20:43
Odpowiedz 

Gdy Aga była w 5 klasie na każdym egzaminie byłam albo ja, albo tata. W tym roku Aga nie chciała, abyśmy byli - no i nie byliśmy.

belfer67
Użytkownik

# Posted: 8 Cze 2010 21:46
Odpowiedz 

Rodzic ma prawo być obecny podczas egzaminów jako obserwator, nie ma prawa ingerować w prowadzenie egzaminu, ewentualne uwagi zgłasza się później do dyrekcji. U nas mąż jest na "etacie" obserwatora. W zeszłym roku na egzaminach końocywch Edyta była sama i powiedziała, że niektórzy nauczyciele próbowali to wykorzystać i zadawali jej pytania zupełnie nie mające związku z przedmiotem (np. pani od historii kazała jej opowiedzieć treść "Strasznego dworu") Dlatego teraz wolimy wiedzieć co sie dzieje...

michalk
Użytkownik

# Posted: 9 Cze 2010 13:36
Odpowiedz 

Nasze dzieciaki wolą być same w czasie egzaminów, chyba czują się w szkole bezpiecznie. Szkoła proponowała udział któregoś z nas w roli obserwatora, ale siedzimy w pokoju nauczycielskim i "zabezpieczamy " przerwy.

Twoja wypowiedź
Pogróbiony  Kursywa  Podkreślenie  Obraz  Link  Wyłącz BB code *Co to takiego?
:) ;) :up: :down: :lol: :confused :cool: :sad: :shame: :smirk: :tongue: ... Wyłącz emotikony

» Login  » Hasło 
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą pisać wiadomości. Podaj poprawnie swój login i hasło, lub najpierw się zarejestruj.

Reklama i Sponsorzy:
Wydawnictwo Świat Baśni, well-com, angielski dla firm, fotograf ślub kraków, szkolenia integracyjne, Programy iPhone/iPad
Wygenerowane przezminiBB forum software © 2001-2010 projektowanie stron system cms jakub wisniewski weblog