AIRBOT.NET LOGO
  ° Forum ° Odpowiedz ° Statystyki ° Rejestracja ° Szukaj °

AIRBOT.NET - FORUM / Edukacja Domowa / Szkoła podstawowa w Wa-wie prywatna lub społeczna
. 1 . 2 . >>
Autor Wiadomość
Olga
Użytkownik

# Posted: 6 Kwi 2010 16:05
Odpowiedz 

Witajcie,
Szukam szkoły podstawowej w Warszawie społecznej lub prywatnej, która jest przychylna edukacji domowej. Czy może macie jakieś doświadczenia w tym temacie.

Pozdrawiam Olga z córą

Anna Kopec
Użytkownik

# Posted: 7 Kwi 2010 09:13
Odpowiedz 

Proszę o kontakt na: smokwa@poczta.onet.pl

homeed
Użytkownik

# Posted: 7 Kwi 2010 11:51
Odpowiedz 

Pani Olgo,
Jedną ze szkół w Warszawie (funkcjonującą na każdym poziomie szkolnym), doświadczoną we współpracy z rodzinami edukacji domowej jest Kolegium Św. Stanisława Kostki. Gdyby to było konieczne, dane kontaktowe tej Szkoły znajdzie też Pani na moim blogu:
http://izabudajczak.blox.pl/html
Pozdrawiam!
Iza Budajczak

Olga
Użytkownik

# Posted: 11 Kwi 2010 23:00 ° Edytowany przez: Olga
Odpowiedz 

Witam serdecznie,
Bardzo Paniom dziękuję za pomoc!
Proszę o jeszcze inne propozycje, jeśli ktoś z Państwa ma w tym temacie doświadczenie, będę wdzięczna za sugestie. Zależy mi na szkole niezwiązanej wyznaniowo, w której dziecko będzie mieć wybór pomiędzy etyką a religią.
Pozdrawiam Olga z córą

dorotakonowrocka
Użytkownik

# Posted: 12 Kwi 2010 16:18
Odpowiedz 

Mam szkołę podstawową pod Warszawą, która jest przyjazna, konkretnie jakieś 35 km od centrum miasta. Zwykła publiczna podstawówka. Jeśli jest Pani zainteresowana, proszę napisać do mnie: dorota.konowrocka(at)gazeta.pl

Olga
Użytkownik

# Posted: 14 Kwi 2010 00:00
Odpowiedz 

Dorota - bardzo dziękuję za info.

Dzisiaj dzwoniłam do 2 szkół prywatnych - w jednej mi kategorycznie odmówiono a w drugiej czekam na odpowiedź na początku przyszłego tygodnia.

Jeśli ktoś z Państwa zna jakieś inne szkoły przyjazne edukacji domowej, bardzo proszę o kontakt i informacje.

Olga
Użytkownik

# Posted: 16 Kwi 2010 14:39
Odpowiedz 

Kolejna szkoła prywatna - odmówiła (

MartaS
Użytkownik

# Posted: 1 Maj 2010 21:10
Odpowiedz 

Mój synek jest na ed w Warszawie - ale w szkole państwowej i z uzyskaniem zezwolenia nie było problemów- poniżej podaję namiary

SP z Oddziałami Integracyjnymi nr 73
im. króla Stefana Batorego
ul. Białostocka 10/18 (obok dworca wileńskiego)
tel : 619-55-01
pozdrawiam
MartaS

Healthy
Użytkownik

# Posted: 1 Maj 2010 23:21
Odpowiedz 

Olga,

ucząc w domu nie musisz zapisywać dziecka do szkoły w Warszawie. Może szkoła u Sawickich w górach byłaby dla Ciebie interesująca. Myśmy właśnie ją skończyli. I muszę stwierdzić, że jeżeli chodzi o podejście do dziecka i sposób przeprowadzenia egzaminów - to rewelacja.

Podaję namiary na stronę tej szkoły: http://www.usawickich.pl

renata_s
Użytkownik

# Posted: 15 Maj 2010 20:14
Odpowiedz 

Proszę o jeszcze inne propozycje, jeśli ktoś z Państwa ma w tym temacie doświadczenie, będę wdzięczna za sugestie. Zależy mi na szkole niezwiązanej wyznaniowo, w której dziecko będzie mieć wybór pomiędzy etyką a religią.
Żaden z tych przedmiotów nie jest obowiązkowy w przypadku ED. W ogóle religia/etyka nie są obowiązkowe, ucząc się bez ED w szkole publicznej można nie chodzić na żadne zajęcia.

Olga
Użytkownik

# Posted: 28 Maj 2010 17:16
Odpowiedz 

MartaS - bardzo dziękuję

Healthy - super, dziękuję. Już dzwoniłam i rozmawiałam, szkoda, że nie przeczytał tej wiadomości wcześniej to przyjechałabym na dzisiejszy zlot.

renata_s - dziękuję. Niby tak, jednak, gdy szkoła ma w nazwie "katolicka" to wątpię aby dobrze czuło się w niej i jednakowo z innymi traktowane było dziecko bezwyznaniowe.

renata_s
Użytkownik

# Posted: 28 Maj 2010 23:33
Odpowiedz 

Niby tak, jednak, gdy szkoła ma w nazwie "katolicka" to wątpię aby dobrze czuło się w niej i jednakowo z innymi traktowane było dziecko bezwyznaniowe.
Dziecko z ED nie musi się w zasadzie nijak czuć w szkole.

Olga
Użytkownik

# Posted: 29 Maj 2010 09:44
Odpowiedz 

Teoretycznie, ale znając realia ... dziecko musi zdać egzaminy i jakoś zaliczać klasy. Nie wiem dlaczego, ale często ludziom związanym religijnie trudno jest zaakceptować rodziny bezwyznaniowe. Chcę uniknąć niepotrzebnych napięć.

Sacagawea
Użytkownik

# Posted: 30 Maj 2010 16:40
Odpowiedz 

Olga
Mogłabyś się ze mną skontaktować? (ostatnio ciągle kogoś o to proszę
Mój adres anyolki@gmail.com

Olga
Użytkownik

# Posted: 31 Maj 2010 10:58
Odpowiedz 

Sacagawea
Kontakt wysłałam

. 1 . 2 . >>
Twoja wypowiedź
Pogróbiony  Kursywa  Podkreślenie  Obraz  Link  Wyłącz BB code *Co to takiego?
:) ;) :up: :down: :lol: :confused :cool: :sad: :shame: :smirk: :tongue: ... Wyłącz emotikony

» Login  » Hasło 
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą pisać wiadomości. Podaj poprawnie swój login i hasło, lub najpierw się zarejestruj.

Reklama i Sponsorzy:
Wydawnictwo Świat Baśni, well-com, angielski dla firm, fotograf ślub kraków, szkolenia integracyjne, Programy iPhone/iPad
Wygenerowane przezminiBB forum software © 2001-2010 projektowanie stron system cms jakub wisniewski weblog