| Autor |
Wiadomość |
adg
Użytkownik
|
# Posted: 3 Lip 2010 21:45
Odpowiedz
Właśnie dostałam zgodę od Dyrekcji na ED. Tylko i wyłącznie dzięki wspaniałemu podejściu dyrektor i psychologów gdańskiej PP. Jestem w nietypowej sytuacji: mój syn od września będzie w III klasie licealnej. Szukałam sposobów na umożliwienie dziecku pogodzenia sportu wyczynowego z jego uzdolnieniami matematycznymi i jednocześnie dobre przygotowanie do Matury. Tylko ED stwarza takie możliwości. Wiem, że biorę na siebie ogromną odpowiedzialność, ale sytuacja była patowa. Największe obawy mam przed maturą z jęz. angielskiego. Sama znam ten język na poziomie średniozaawansowanym, a to chyba dużo za mało. Bardzo przydałoby się gdyby uczący rodzice mieli taki sam dostęp do internetowych materiałów i pomocy dydaktycznych jak szkoły i nauczyciele.
|
mamaAsia
Użytkownik
|
# Posted: 4 Lip 2010 22:15
Odpowiedz
adg
Nie wiem, jak tam materiały internetowe dla nauczycieli, ale jeśli chodzi o kupowanie w księgarni językowej, to nikt nie sprawdza, czy się jest nauczycielem czy nie - można spokojnie kupić sobie książkę dla nauczyciela oraz płyty ze wszystkim co trzeba. Różnica tylko w cenie - nauczyciel zamawiający 15 kompletów dla swojej klasy dostaje materiały nauczycielskie gratis, a osoba prywatna po prostu musi to kupić.
A może warto znaleźć jakiś kurs przygotowujący konkretnie do matury?
|
Healthy
Użytkownik
|
# Posted: 5 Lip 2010 01:04 ° Edytowany przez: Healthy
Odpowiedz
A może szkoła pomoże? Moja w ubiegłym roku pomogła mi zdobyć płyty dla nauczyciela.
|