| Autor |
Wiadomość |
mamumilu
Użytkownik
|
# Posted: 12 Maj 2009 15:37
Odpowiedz
Powiecie, że jestem nawiedzona, ale dorzucę jeszcze tą stronę, bo nie chce mi się kopiowac wszsytkiego do chomika - ale częśc i tak wrzucę dla innych rodziców, którzy może szukają takich wersji bajek
http://storynory.com/archives/fairy-tales/
|
anae29
Użytkownik
|
# Posted: 12 Maj 2009 21:52
Odpowiedz
hihi, nie jesteś nawiedzona
a wiedza zawsze się przyda...
dzięki serdeczne
szukam jeszcze bajek po włosku
znanych w miarę by wiedzieć o co w nich chodzi 
|
andante2
Użytkownik
|
# Posted: 30 Maj 2009 00:01
Odpowiedz
Anae29 - ja mam bajki po wlosku z serii "fiabe sonore". ciekawe, choc nie wszystkie proste. znane i mniej znane
podaj mi swoj adres to wysle
pozdrawiam
|
szykuma
Użytkownik
|
# Posted: 15 Cze 2009 13:54
Odpowiedz
Ja mam bliźniaki, które uwielbiają słuchać bajki.Znalazłam rozwiązanie dla
nich.Fantastyczne książka, którą czyta Artur Barciś.
www.nexto.pl/ksiazki_audio/mis_zwany_paddington_-_audiobook_p10310.xml
|
ann007
Użytkownik
|
# Posted: 17 Cze 2009 13:38
Odpowiedz
trafiliśmy ostatnio na Ferdynanda Wspaniałego - Wydawnictwo literackie. Nie mogę się doszukać, kto czyta, ale robi to fenomenalnie. Polecam
|
123ewa
Użytkownik
|
# Posted: 19 Cze 2009 10:01
Odpowiedz
A dla nieco starszych słuchowiska teatru PR na podstawie powieści Joanny Chmielewskiej. To chyba najlepsze audibooki do jakich dotarłam Słuchowiska: J. Chmielewska
|
poszukana
Użytkownik
|
# Posted: 19 Cze 2009 10:05
Odpowiedz
Najpiękniejsze baśnie w wykonaniu polskich aktorów i wiele innych Audiobooki dla dzieci
|
dorotakonowrocka
Użytkownik
|
# Posted: 19 Cze 2009 11:30
Odpowiedz
Swoją drogą, to jest nieco nie a propos, ale wrzucam link z wylistowanymi miejscami, z których można ściągnąć darmowe ebooki (czyli ksiązki elektroniczne, w pdf-ach lub innych formatach). Masa klasyki jest dostępna za darmo, również wiele książek dla dzieci, więc jeśli ktoś ma mniej lub bardziej przejściowe ograniczenia finansowe, to dobry sposób na utrzymanie stałego dopływu literatury.
http://www.ebook.pl/index.php?t2=t&str=linki
|
henat
Użytkownik
|
# Posted: 29 Cze 2009 15:04
Odpowiedz
Dla małych dzieci książki audio w dzień to raczej strata czasu.
Doskonale sprawdzają się jako dobranocki.
Bardzo polecam Carolyn Graham Jazz Chants Fairy Tales.
Po prostu super.
No i hit sezonu The Gruffalo Story
|
ann007
Użytkownik
|
# Posted: 30 Cze 2009 23:09
Odpowiedz
No to u nas często traci się czas . Krzyś zapałał miłością do słuchania. W pokoju dziecięcym bez przerwy coś gra, w dodatku nie uznaje słuchania po cichu i już dostaję białej gorączki od ciągłego słuchania Ferdynanda Wspaniałego (4 płyty już znam na pamięć) oraz Baśni chińskich (czyta Opania, również rewelacyjnie). W samochodzie toczą się boje między zwolennikiem bajek ((Krzyś) oraz ... najnowszej płyty Patricii Kaas (...Anielka!) On naprawdę to lubi. I to nie tylko do spania. Mamy jeszcze tę dobrą sytuację, że w mieście mamy ogromną bobliotekę dla dzieci, gdzie jest duży zbiór książek do słuchania. Ciągle wzbogacany.
|
henat
Użytkownik
|
# Posted: 2 Lip 2009 20:10
Odpowiedz
Więc jeśli zapałał, to zdecydowanie namawiam raczej na muzykę. Mozna przeewoluować
Moje dziewczyny znaczną część dnia mają "muzykowane" Zaczeło się od SuperSimpleSongs.
Oczywiście musiałem jakoś zanęcić. Najpierw pokazałem te, ktore wiszą w sieci. Tamte japońskie dzieciaki i ich amerykańscy nauczyciele są doskonali.
Jak już kilka poznały, zastapiłem nagraniami audio. Wszystko praktycznie znają na pamięc ze świetnym akcentem.
Pierwsza była:
http://www.youtube.com/watch?v=u9av8ubvR-A&feature=fvst
zerknij koniecznie. Potem wszystkie z free Knock Knock English.
Teraz również WeeSing i polska klasyka (niestety trudno dostępna w wersjach niebiesiadnych.
|
dorotakonowrocka
Użytkownik
|
# Posted: 10 Lip 2009 12:11
Odpowiedz
WeeSing są bardzo fajne, też mam, choć może aż "za fajne" - spiewają dość szybko i czasem nawet dla mnie niezrozumiale, a poza tym może czasem za bardzo "interpretują". Ale warto kupić choćby dla samej piosenki o maszerujących mrówkach Chłopaki miały na jej tle autentycznego świra przez dobrych kilka miesięcy
Polecam do słuchania jeszcze baśnie i legendy Słowian Zachodnich pt. Śpiewająca Lipka, czytane przez Jerzego Stuhra, wydane przez Wydawnictwo Media Rodzina.
Muszę powiedzieć, że przekonałam się do Stuhra. Na początku wydawało mi się, że bełkocze, ale teraz widzę (słyszę!), że jego interpretacje są naprawdę doskonale. Jasiek uwielbia. Przetestowane też na kilkorgu starszych dzieci.
A dla dorosłych polecam Ferdydurke czytane przez Fronczewskiego!! Z cyklu gazety wyborczej Mistrzowie Słowa. Czyta dos-ko-na-le!! Byłam oczarowana.
|
anae29
Użytkownik
|
# Posted: 24 Sier 2009 08:53
Odpowiedz
hej dawno nie zaglądałam
ale bajki po włosku chętnie
mój adres anae29@interia.pl
albo chomik anae29 na chomikuj.pl
|
joasia
Użytkownik
|
# Posted: 12 Wrz 2009 13:25
Odpowiedz
Nie wiem czy ktoś podawał tu ten link, ale nie mam czasu teraz czytać...
SŁUCHOWISKA RADIOWE:
http://www.sluchowiska.yoyo.pl/index.php?c=katalog&o=tytul&kategoria=R DZ
|
yoyohh
Użytkownik
|
# Posted: 30 Wrz 2009 04:27
Odpowiedz
The sizes of article directories we submit to wow power leveling ranges
from high volume traffic directories wow gold to a low volume
traffic aion power leveling directories but it
does not matter. The idea aion gold is that your