| Autor |
Wiadomość |
DarJa
Użytkownik
|
# Posted: 10 Kwi 2009 10:34
Odpowiedz
* Juliusz Verne "W 80 dni dookoła świata" czyta: Bartosz Opania audioclub.pl
Mnie się słuchało z przyjemnością. Jest zmiana barwy głosu, intonacji.
|
dorotakonowrocka
Użytkownik
|
# Posted: 4 Maj 2009 13:01
Odpowiedz
Odświeżam wątek, bo dziś musiałam wziąć Jasia do pracy i szukając czegoś, co by go zajęło, znalazłam serwis chomikuj.pl (już sie zarejestrowałam i też chomikuję), gdzie jest mnóstwo rozmaitych plików, między innymi masa czytanych wierszy i słuchowisk dla dzieci (Jasiek właśnie słucha słynnego Czerwonego Kapturka z Kwiatkowską).
Ach, i tak trochę nie a propos, polecam programy "Dzika Polska". Lecą w TV Polonia, ale my nie mamy TV, więc oglądamy je na stronach www.tvp.pl (wpisać w okienko wyszukiwania "dzika polska"). Są bardzo interesujące, nie tworzone specjalnie dla dzieci i są przede o wszystkim o POLSCE Nie o słoniach i pingwinach, ale o jeżach, kunach, łosiach i całej masie stworzeń, które co jakiś czas spotykamy (ja kiedyś biegłam konno za łosiem , ale które wydają się mniej obecne w książkach i materiałach audio-video niż bardziej egzotyczne stworzenia
Dot
|
ann007
Użytkownik
|
# Posted: 4 Maj 2009 22:30
Odpowiedz
U nas płyty są włączane zawsze do zasypiania i zawsze w samochodzie. Najczęściej wybierana jest seria starych Bajek - Grajek (właśnie Czerwony Kapturek z Kwiatkowską, Pchła Szachrajka, Matka Słońca etc) Wczoraj wracaliśy z wyjazdu - 3 godziny słuchaliśmy Singera (Stuhr) - Krzyś, mimo, że zna płytęniemal na pamięć, siedział jak zaczarowany (Anielka spała Poza tym wypożyczałam z biblioteki wiersze Danuty Wawiłow - czytane przed Jungowską i obu Stuhrów - dzieci ryczały ze śmiechu i kazały sobie ciągle puszczać od początku. Poza tym, również Pan Kuleczka, baśnie i opowiadania Andresena (Stuhr). Bajki w wykonaniu Manna i Umer są dla mnie nie do słuchania - poza tym, że Mann czyta, jakby miał w ustach kluchę, to jeszcze podkład muzyczny jest tragicznie niedopracowany - niemal nam wysiadły głośniki w samochodzie od basów a czytającego nijak nie udało się zrozumieć (ani usłyszeć)
Mieliśmy też :Mikołajka i Krzysiowi się podobał bardzo, ale jakości nie pamiętam.
Sobie ostatnio wypożyczyłam "Pamięć i tożsamość", a;e przy dzieciach nie dałam rady wysłuchać całości.
A, jeszcze słuchaliśmy "Opowieści z NArnii" - Krzysiowi się tsk podobało, że puszczał na okrągło w domu. Ale nie za wiele rozumiał 
|
mamumilu
Użytkownik
|
# Posted: 5 Maj 2009 00:07
Odpowiedz
ma może ktoś Czerwonego kapturka ale taka wersję, żeby było coś słychać. Znalazłam na chomiku, ale wszyscy mają tak samo - po "snuj sie snuj..." juz nic nie słyszę oprócz muzyki Uciekła mi kiedys ta część Bajek Grajek i teraz myślałam, że nadrobię stratę a tu nic z tego?
|
anae29
Użytkownik
|
# Posted: 11 Maj 2009 22:50
Odpowiedz
a ja znalazłam jako słuchowiska dla dzieci
sa naprawdę świetne...
ania z zielonego wzgórza wlasnie słucham. świetne
jutro pokażę córce
|
anae29
Użytkownik
|
# Posted: 11 Maj 2009 22:54
Odpowiedz
też na chomikuj- jagolek ma
i też
http://chomikuj.pl/pinklady1983/Dla+dzieci/s*c5*82uchowiska+dla+dzieci
i wogóle sporo tego
|
anae29
Użytkownik
|
# Posted: 11 Maj 2009 23:08
Odpowiedz
kupiłam własnie Kasperskiego, Mity greckie...
jutro wypróbuję
mogę na skypa wysłać może wymienimy się po co przepłacać, co wy na to?
moze coś po angielsku macie dla dzieci...
albo włosku
|
jurgielajtis
Użytkownik
|
# Posted: 12 Maj 2009 10:18
Odpowiedz
http://chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=SANDEMO
|
dorotakonowrocka
Użytkownik
|
# Posted: 12 Maj 2009 10:54
Odpowiedz
Jurgielajtis, ależ dałaś link! Niesamowicie tego tam dużo....
|
mamumilu
Użytkownik
|
# Posted: 12 Maj 2009 11:11 ° Edytowany przez: mamumilu
Odpowiedz
Wiecie co - posłuchałam paru fragmentów różnych książek i ja nie moge tego słuchac - dla dzieci większość jest ok - szczególnie te starsze wydania, ale ze mnie chyba za duży połykacz książek i nie trawię jak ktoś czyta - tez tak ktoś ma? A już "Z pamiętnika młodej lekarki", to po prostu słuchać się nie da 
|
anae29
Użytkownik
|
# Posted: 12 Maj 2009 11:59
Odpowiedz
a ja w sumie wiecie slucham pierwszy raz od czasów dzieciństwa, kiedy to coś tam w radio leciało...
i powiem, narazie jestem zafascynowana, szczególnie mitami greckimi, kasperskiego
moze to minie hih, ale póki co cieszę się tym drugi dzień dopiero
|
anae29
Użytkownik
|
# Posted: 12 Maj 2009 12:01
Odpowiedz
i rzeczywiście ten chomik super... mnóstwo tego, tez go widziałam, ale jakoś widocznie nie dopatrzyłam się w odpowiednim folderze więcej jak ktoś ma w innych językach bajki proste dla dzieci, to byłaby to cenna lekcja języka... znając bowiem bajkę dziecko w sumie slucha już tylko języka
|
anae29
Użytkownik
|
# Posted: 12 Maj 2009 12:06
Odpowiedz
ale mamumilu ma rację
niektórych nie da się słuchać... ze wzgledu na złą jakość wykonania
ciche czytanie czy nieciekawy głos
|
mamumilu
Użytkownik
|
# Posted: 12 Maj 2009 15:02
Odpowiedz
Wiesz co - ja parę mam - kupiłam do nauki czytania - głównie te, które mam w wersji pisanej - mnie samej nauka wymowy sie przyda, bo jednak mam problem z wieloma słowami i język mi się placze. Ostatnio nasze dziecko zaczęło nas poprawiać, że nie takiego słowa użyliśmy i wyszło bez sensu - wybitny przykład to her i hair - coś mój mąż mówił a ona zaczęła się śmiać, że tatuś mówić nie umie - dla nas różnica jest nie do wychwycenia w brzmieniu slowa a ona słyszy różnicę i potrafi to wymówić prawidłowo, chociaż uczy się angielskiego tylko tyle co tv ogląda i książki czyta - bardzo nas to zaintrygowało
Jakby mi ktoś powiedział jak mam je przegrac do komputera, to bym się podzieliła. W innym przypadku polecam ebay.co.uk - bajki audio są po 99p i wysyłka do Polski też nie jest droga .
Wrzuciłam kilka świeżo ściągniętych http://chomikuj.pl/marbara - tylko nie wiem czy będą działały te w angielskim folderze, bo jestem bardzo początkujący chomik ;)
|
mamumilu
Użytkownik
|
# Posted: 12 Maj 2009 15:26
Odpowiedz
Jakby ktoś jeszcze szukał bajek po angielsku : http://www.kidsaudiobooks.co.uk/complete_list.htm
- chyba da się cos z nich wybrać 
|