| Autor |
Wiadomość |
swienta
Użytkownik
|
# Posted: 10 Sty 2010 22:43
Odpowiedz
13.08.2009 o godz 17.15 moja Zuzanka umarła (ur.11.08) szczepiona 12.08., to nie była ,,śmierć łóżeczkowa" , sekcja nie wykazała wiele, zaburzenia na poziomie mitochondrialnym i immunologicznym... Niunia po szczepieniu przestała jeść i cały czas spała...
jeśli kiedykolwiek zdecydyjemy się na dziecko, zaszczepię je po ukończeniu 6 msc życia , ni wcześniej i tylko i wyłącznie szczepionkami bez rtęci...
Kasia
|
karen
Użytkownik
|
# Posted: 11 Sty 2010 12:11
Odpowiedz
Kochani, a jak wywineliscie sie od tzw. obowiazkowych szczepien? Moi znajomi zostali postraszeni przez Sanepid kara pieniezna (50.000 PLN) oraz procesem sadowym za odmowe szczepienia kilkumiesiecznej coreczki i szukaja teraz pomocy zagranica. Czy to nie jest lamanie prawa do samostanowienia? Jesli znacie jakies podstawy prawne, prosze, napiszcie, chcialabym im pomoc. Z gory dziekuje ))
|
joasia
Użytkownik
|
# Posted: 19 Sty 2010 11:09
Odpowiedz
swienta
Ogromnie mi przykro...
Ale skąd pewność, ze to po szczepieniu? Jakie szczepienie robili w drugiej dobie? WZW i gruźlice robi sie od razu po urodzeniu.
I co to znaczy, że przestało jeść i spało?
Cała moja piątka dzieci przez 3-4 dni ciągle spały i ledwo co jadły. Takie po prostu są maluszki...
|
Innana
Użytkownik
|
# Posted: 4 Lut 2010 16:59
Odpowiedz
13.08.2009 o godz 17.15 moja Zuzanka umarła (ur.11.08) szczepiona 12.08., to nie była ,,śmierć łóżeczkowa" , sekcja nie wykazała wiele, zaburzenia na poziomie mitochondrialnym i immunologicznym... Niunia po szczepieniu przestała jeść i cały czas spała... [/i]
Strasznie mi przykro
Chciałabym Cię prosić, Kasiu, żebyś opisała Waszą historię na tym forum:
http://szczepienia.org.pl/viewforum.php?f=8[i]
|
sochonie
Użytkownik
|
# Posted: 2 Mar 2010 15:21
Odpowiedz
Chciałabym oznajmić że dnia 1 stycznia 2010 roku weszła ustawa która zabrania karania rodziców karą pieniężną bądź odebraniem praw rodzicielskich czy groźbą więzienia gdy dziecka się nie zaszczepi
|
sochonie
Użytkownik
|
# Posted: 2 Mar 2010 15:27
Odpowiedz
sekcja nie wykazała wiele, zaburzenia na poziomie mitochondrialnym i immunologicznym...
Jak powszechnie wiadomo szczepionki, głównie oddziałowywują na układ immulogiczny a u małych dzieci szczególnie go rozwalają. W Japonii zwiększono próg wiekowy szczepień od 2 lat co zaowocowało 92% zmniejszeniem śmierci łużeczkowych.A jak wiemy naukowo nie wiadomo co powoduje śmierć łużeczkową
|
karen
Użytkownik
|
# Posted: 2 Mar 2010 16:25
Odpowiedz
Bardzo dziekuje za odpowiedz , zaraz dam im znac.
|